Imagini dramatice din momentul dezertării unui soldat nord-corean împuşcat la graniţa cu Coreea e Sud au fost date publicităţii de comandamentul ONU.

Momentele în care acesta a fugit şi a fost practic ciuruit de gloanţele soldaţilor nord-coreeni au fost surprinse de camerele de supraveghere, ca şi acelea când, pe timp de noapte, militarii sud-coreeni îl salvează.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un autovehicul trece in viteză prin zona demilitarizată de la granita dintre cele două Corei.

Soldaţii nord-coreeni îşi părăsesc postul şi pleacă în urmărirea maşinii care se opreşte într-un şanţ. Soldatul iese din maşină şi o ia la fugă. În acel moment, militarii nord-coreeni ajung la câţiva metri de el şi încep să tragă.

Video-ul dat publicităţii nu arată momentul în care acesta este lovit de gloanţe, însă se vede cum fugarul zace într-o grămadă de frunze. Poziţia sa era expusă trupelor nord-coreene de dincolo de graniţă, astfel că, după lăsarea serii, soldaţii sud-coreeni se târăsc până la victima pe care o salvează. Momentul e imortalizat de imaginile în infraroşu.

Militarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost rănit grav, fiind lovit de cinci sau şase gloanţe în timpul încercării disperate de a fugi. El a fost preluat apoi de un elicopter militar american şi transportat la un spital din Suwon, la sud de Seul.