Îmbulzeală mare, vineri seară, în Parcul 1 Decembrie, unde, cu mic cu mare, aproximativ 2.500 de orădeni, după estimările jandarmilor, s-au adunat pentru a sărbători Ziua Oraşului. Lor li s-au alăturat alte câteva zeci de persoane care au însoţit militarii Garnizoanei Oradea, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi Poliţiei de Frontieră în tradiţionala defilare a retragerii cu torţe.

Avându-i în frunte pe primarul Ilie Bolojan, dar şi pe prefectul Claudiu Pop, care a venit însoţit de fiica sa, coloana a pornit de la statuia lui Aurel Lazăr. În aplauzele trecătorilor opriţi pe trotuare, dar şi însoţiţi de alte câteva zeci de orădeni, militarii, acompaniaţi de fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu, a ajuns pe pietonală, apoi în Piaţa Ferdinand, strângând rândurile pe strada Vasile Alecsandri pentru a ajunge în Parcul 1 Decembrie.

Aici, după ce a urcat pe scenă în aplauzele multora din cei prezenţi, primarul Ilie Bolojan i-a îndemnat să asculte imnul naţional, intonat de fanfară, iar apoi le-a urat scurt: "Dragii mei, vă doresc "La mulţi ani!" de ziua oraşului nostru. Distracţie plăcută în continuare!".

După ce militarii s-au retras, orădenii s-au întors la ale lor. Dacă unii au ascultat în faţa scenei melodiile invitaţilor, alţii s-au înghesuit pe aleile parcului - unde au fost amplasate corturile şi căsuţele de lemn cu alimente - pentru a se delecta cu preparate specifice: mititei, cârnăciori, kurtos kalacs, bere, vin, pălincă, dulciuri şi altele.

La ora 20.30, pe scenă urcase Ana Maria Georgescu care i-a îndemnat pe cei prezenţi, fără prea mult succes, să fredoneze cu ea imnul Toamnei Orădene. Tot în seara de vineri la festival vor cânta Vama şi Direcţia 5, programul fiind încheiat de un foc de artificii.

În acest an, concertele în aer liber din cadrul Toamnei Orădene se ţin în Parcul 1 Decembrie, un spaţiu mai restrâns decât cel din parcarea Independenţei, care acum este şantier.