Minciuni vinovate - Asta e concluzia la care au ajuns judecătorii Curţii de Apel Oradea, puşi să dea un verdict în procesul unui patron din Aleşd, Daniel Florin Duluș, prins în urmă cu două ierni pe un domeniu cinegetic din Corbeşti, pe timp de noapte şi cu un întreg arsenal de braconat în portbagajul şi între scaunele maşinii: puşcă, topor, lanternă, proiector cu cablu, proiectile, cuţit şi o covată.

La audieri, afaceristul a pretins că obiectele ar fi fost ale unor străini pe care, în noaptea cu pricina, i-ar fi luat la ocazie în pădure, dar nu i-a putut descrie, evident, căci era întuneric, iar unul dintre cei doi purta şi glugă pe cap, plus că au şi fugit când a fost oprit de poliţişti. Cum era de aşteptat, judecătorii n-au înghițit balivernele, pe care le-au considerat „în contradicţie cu elemente fundamentale de logică juridică, dar şi de bun-simţ”.

În primul rând, pentru că „e relativ neobişnuită decizia de a lua la ocazie persoane necunoscute, pe un drum forestier, noaptea, într-o zonă lipsită de semnal la telefon”, dar şi pentru că e puţin probabil ca autostopiştii să fi stat la ocazie cu armele și ustensilele enumerate, pe care să le urce în mașină, și încă cu grijă.

Urmarea? Pe lângă condamnarea de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi 60 zile de muncă în folosul comunităţii, judecătorii i-au confiscat atât „arsenalul” cu care a braconat, cât şi maşina. Învățătură de minte...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!