Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va găzdui, în perioada 1-3 aprilie, o nouă ediţie a expoziţiei cu vânzare de bijuterii, cristale, fosile şi geme Mineral Expo.

"Piatra vedetă a acestei ediţii, prezentă în coliere, inele sau pandantive, dar şi în formă brută este turmalina. Fie ca este verde, roşie, roz, brună, până la neagră, complexa turmalină, este recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice şi protectoare, folosită din vremuri străvechi", precizează organizatorii.

Sri Lanka este una dintre ţările în care oamenii au cunoscut şi apreciat calităţile turmalinei, denumirea acestui cristal în limba sinhaleză însemnând "piatra care atrage cenuşa". Prin cenuşă se înţeleg radiaţiile şi energiile negative, toxinele, adică tot ceea ce întunecă aura corpului uman, au mai adăugat organizatorii Mineral Expo de la Oradea.

Pe lângă turmalină, în cadrul expoziţiei, vizitatorii vor mai găsi ametiste, citrine, cuarţuri roz şi rubine. Aceasta va fi deschisă în perioada 1-3 aprilie între orele 10 şi 19, intrarea fiind gratuită.