Într-o conferinţă de presă ce avut loc luni, primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă, împreună cu preşedintele clubului Minerul Lupeni, Mihai Basarab, au anunţat decizia de a retrage echipa din Liga a doua.

Resmeriţă a explicat că decizia sa e irevocabilă şi nimic nu îl va face să se răzgândească. "Miercuri vom trimite o adresă oficială la Federaţie prin care îi vom înştiinţa de faptul că ne vom retrage. Oricine vrea, orice echipă din Liga a treia poate lua gratis locul Minerului Lupeni, în Liga a doua, fără niciun ban. Noi îl dăm", a spus Resmeriţă.

Minerul Lupeni a supravieţuit şase ani în Liga a doua, iar Resmeriţă consideră că menţinerea echipei la acest nivel a costat foarte mult, dat fiind faptul că gruparea era susţinută doar de Consiliul Local: "Nu am fost ajutaţi de nimeni, doar Consiliul Local s-a implicat în susţinerea echipei, ceea ce este foarte greu. M-am săturat de mişmaşurile care se fac în fotbal", a conchis el.

În condiţiile în care decizia va rămâne definitivă, FC Bihor nu va juca în etapa a VII-a, meciul fiind programat să aibă loc sâmbătă, 9 octombrie, la Oradea.