Într-un mic atelier de lângă Oradea, soţii Ana Pereu şi Traian Isai lucrează la un proiect inedit pentru oraşul de pe Crişul Repede: reproducerea în miniatură a palatelor şi clădirilor din centrul istoric.

O parte din machete au fost deja expuse la Cetate, unde numeroşi bihoreni şi turişti ai oraşului le-au văzut, însă multe altele sunt încă în lucru.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, visul celor doi este să reproducă Piaţa Unirii şi Piaţa Ferdinand, cu toate clădirile din aceste zone, iar o parte din ele sunt deja finalizate.


(sursa foto: Proterra - Modelism & Arhitectură)

Cei doi artişti pasionaţi de modelism se confruntă însă cu o mare problemă: creşterea preţurilor la materialele necesare pentru realizarea machetelor.

"Totul s-a scumpit foarte mult şi ne este foarte greu să mai susţinem financiar această pasiune. Am căutat surse de finanţare, dar deocamdată fără succes, e foarte greu să convingi pe cineva acum să sponsorizeze un proiect", a spus Ana Pereu pentru BIHOREANUL.

Fără sprijin, cei doi soţi nu cred că vor putea să îşi ducă proiectul la bun sfârşit. Tocmai de aceea se arată deschişi unor parteneriate sau colaborări, dacă găsesc persoane interesate să le susţină financiar pasiunea.

Cei care doresc să-i sprijine îi pot găsi pe pagina de Facebook Proterra- Modelism & Arhitectură sau la numărul de telefon 0726-445.568.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!