Turiștii care au profitat de mini-vacanța de Ziua Copilului și de Rusalii ca să urce la munte, la Vârtop, au căutat disperați după măști de protecție sau cleme pentru nas. Nu de alta, dar în mare parte din stațiune a duhnit.

Asta pentru că rețeaua de canalizare din Vârtop s-a blocat și a refulat în mai multe părți, multe dintre dejecții ajungând în pârâuri și de-acolo la vale, spre satele de mai jos.

Pentru ca dezastrul să fie complet, și stația de pompare a apelor de canalizare s-a blocat, probabil din cauza cârpelor și a altor gunoaie aruncate de oameni în WC-uri, iar o conductă principală care transportă resturile a fost spartă de un bolovan căzut peste ea, accidental sau aruncat intenționat de cineva.

Practic, Vârtopul a fost umplut de „noroc”, iar în această săptămână comisarii Gărzii de Mediu Bihor vor începe o anchetă, ca să stabilească cine sunt vinovații și să găsească soluții.

Ocazie cu care vor inspecta și niște terenuri ce s-au umplut recent de gunoaie de toate felurile, de la resturi de construcții la plastic. Sunt de așteptat, deci, amenzi serioase...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!