În această perioadă se fac înscrieri la campionatele locale de minifotbal, un sport ce a luat un puternic avânt în utimii ani, aducând performanțe Bihorului în plan național.

Echipele care doresc să participe la ediția 2022/2023 se pot înscrie direct la Baza Tineretului din Oradea sau la numărul de telefon 0729/351.276 (Adrian Iova) până în data de 11 septembrie. Nu se percepe taxă de înscriere.

Potrivit organizatorilor, până acum 51 dintre echipele care au participat în sezonul trecut și-au anunțat prezența în noul campionat.

„Vom avea și în acest an Liga 1, 2 și 3, plus două serii în Campionatul Firmelor și Instituțiilor Publice pe criteriul valoric. Formațiile clasate pe primele locuri se califică la fazele următoare ale campionatelor naționale”, a precizat Spyridon Baltsavias, administratorul Bazei Tineretului și deținătorul licenței Federației Române de Minifotbal pentru organizarea campionatelor pe județul Bihor.

Până la startul sezonului va fi înlocuită suprafața de pe terenul acoperit cu balon, iar competiția va beneficia de un site propriu, pe care vor fi postate rezultatele, clasamentele, regulamentele și alte informații utile.

Înainte de debutul jocurilor de campionat, în 9 septembrie este programată Supercupa Bihorului la care vor participa 8 echipe din cele trei ligi și 8 echipe din campionatul firmelor.

Trebuie spus că, în ultimii ani, echipele din Bihor s-au remarcat în cadrul turneelor finale de minifotbal. În 2021, AEK Oradea, patronată de Baltsavias, a devenit campioană națională, Dedeman Oradea a triumfat în campionatul firmelor, iar anul acesta AEK a pierdut finala Campionatului Național la lovituri de departajare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!