Un sondaj IRES arată că, la final de 2017, doar 17% dintre români cred că ţara merge în direcţia bună, scorul celor satisfăcuţi de modul în care politicienii îşi fac treaba fiind la un minim istoric, scrie hotnews.ro.

Anul a început cu o apreciere pozitivă a direcţiei României de peste 35%. Totuşi, criza politică majoră ca o ameninţare la adresa vieţii personale şi sociale este în top 3 îngrijorări ale românilor. În acelaşi clasament se mai regăsesc creşterea preţurilor şi frica de boală.

De asemenea, 60% dintre români sunt nemulţumiţi de felul în care trăiesc. Femeile, comparativ cu bărbaţii, consideră că lucrurile în România merg într-o direcţie greşită în pondere uşor mai ridicată, în timp ce pentru un sfert dintre respondenţii de peste 65 de ani, lucrurile merg într-o direcţie bună.

Românii sunt, la final de 2017, mai pesimişti decât în alţi ani. 46% dintre respondenţii sondajului IRES cred că anul viitor o să le meargă mai prost. Cei mai pesimişti sunt românii cu vârste între 35 şi 65 de ani. 

Totodată, 45% dintre români cred că 2017 a fost un an mai prost ca 2016.