Consilierul local Szabó József l-a luat la ochi pe directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a Primăriei Oradea, Marius Moş.

Udemeristul i-a cerut în finalul şedinţei de Consiliu de săptămâna trecută o listă cu proiectele europene depuse spre finanţare în ultima lună şi modul în care acestea au fost prioritizate, în ideea unei evaluări a activităţii.

Director de cabinet al ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, Szabó are un dinte împotriva lui Moş fiindcă acesta a îndrăznit să anunţe săptămâna trecută pe Facebook depunerea ultimului proiect spre finanţare prin PNRR, în ciuda dificultăţilor întâmpinate cu aplicaţia online a Ministerului.

Directorul Marius Moş (foto) a făcut greşeala să scrie că Primăria a fost obligată să înlocuiască renovarea grădiniţei 55, unde lucrările erau estimate la 861.000 euro, pentru că Bihorul mai avea rezervat prin program doar 800.000 euro, iar aplicaţia nu permitea depunerea documentaţiei, chiar dacă oraşul îşi asuma diferenţa.

"A trebuit să renunţăm pentru că suma rămasă disponibilă pe axă, la nivelul judeţului Bihor, nu putea fi accesată dacă nu cădeai «la leu». Lucru neprevăzut în ghid, dar... cerut de aplicaţia electronică a PNRR", a arătat Moş.

Remarcile legate de aplicaţia Ministerului l-au nemulţumit pe şeful de cabinet, care a cerut verificarea activităţii nemulţumitului. Pe principiul că dacă nu i-au plăcut finanţările "la leu", acum va fi puricat la bani mărunţi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!