51 de unităţi de învăţământ din Bihor au primit bani, în luna decembrie, de la Ministerul Educaţiei, pentru reabilitare sau investiţii. Prin Hotărârea de Guvern 1.270 din 2010, şcolile şi grădiniţele din judeţ au primit, în total, peste 6 milioane de lei.

Cei mai mulţi bani i-au primit unităţile de învăţământ din comunele cu populaţie majoritar maghiară. Fruntaşă în clasamentul fondurilor primite este şcoala generală şi grădiniţa din satul Sântimreu, comuna Sălard, unde au fost viraţi 300.000 de lei pentru investiţii. Şcoala cu clasele I-VIII din satul Şilindru, comuna Şimian, a primit şi ea 200.000 de lei pentru reabilitare, în timp ce şcolii generale din Valea lui Mihai i s-au alocat 230.000 de lei pentru investiţii.

Cea mai mică sumă trimisă către o unitate de învăţământ din Bihor a fost de 20.000 de lei, bani primiţi de Grădiniţa cu program normal din Lupoaia (comuna Holod), de şcoala generală din Lăzăreni, de Grădiniţa cu program prelungit din Beiuş, de şcoala din Husasău de Criş (com. Ineu) şi de liceul din Bratca.

Campusul şcolar din Oradea, care va găzdui Liceul Economic Partenie Cosma şi Grupul Şcolar Vasile Voiculescu, a primit de la Ministerul Educaţiei suma de 100.000 de lei. Campusul se construieşte în spatele fostei Garnizoane, iar lucrările necesită circa 7 milioane de lei. Până acum, Primăria Oradea a alocat construcţiei campusului circa 5 milioane de lei, deşi când s-a realizat proiectul, se stabilise că 90% din fondurile necesare investiţiei vor veni de la Guvern.