Ministerul Educației a transmis lămuriri pentru elevii care vor susține examenul de Evaluare națională, care va începe pe 25 iunie, cu proba la limba și literatura română.

Potrivit informării, la limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Ministerul explică și cum vor putea elevii să corecteze un răspuns greșit. La limba și literatura română și/sau maternă, un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

După prima probă, din 25 iunie, la limba română, elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor susține examenul la matematică pe 27 iunie, iar o zi mai târziu este programată proba la limba maternă. Rezultatele Evaluării naționale vor fi afișate pe 3 iulie, iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi și pe 4 iulie, urmând ca notele finale să fie afiaște pe 9 iulie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!