După ce, de opt ani de zile, toţi directorii de şcoli sunt numiţi de inspectorii şcolari generali cu delegare pe un an, ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a anunţat că în luna octombrie vor avea loc concursuri pentru ocuparea acestor funcţii. 

Potrivit lui Dumitru, concursurile vor fi pentru toate unităţile şcolare, de la grădiniţe la licee, şi vor fi monitorizate de observatori de la Bucureşti.

"Am aprobat deja în minister metodologia de concurs. Mesajul cred că trebuie să fie acesta: după 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea învăţământului şcolar", a spus Mircea Dumitru.

Concursul se va desfăşura începând cu 12 octombri, data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.

Dumitru a mai anunţat că, din cauza numeroaselor sesizări şi plângeri pe care le-a primit, a decis ca săptămâna viitoare să înceapă şi evaluările inspectorilor şcolari generali. 

"Echipe mixte din Ministerul Educaţiei vor face aceste evaluări, la finalul cărora, şi intervalul nu va fi foarte lung, voi lua toate măsurile legale care se impun. Vreau să atrag atenţia că am cerut ca evaluarea să fie obiectivă şi intransigent, în aşa fel încât măsurile pe care le vom lua să fie foarte bine documentate şi să nu fie rezultatul unor decizii arbitrare", a adăugat ministrul.

Citeşte pe această temă şi articolul "Primenire de toamnă: Trei inspectori noi în IŞJ Bihor şi 18 directori de şcoli schimbaţi din funcţii"