Considerând-o o provocare, Dan Bittman a acceptat propunerea ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, de a fi consilier al Ministerului.

"E nevoie de comunicare cu cetăţeanul care să fie mai puţin tehnică. Nu o să trecem în zona artistică şi nu o să cânte Dan Bittman imnul taxelor şi impozitelor. Dan Bittman va încerca să găsească această soluţie de a discuta cu cetăţeanul, de a-i comunica într-un mod care dacă e perceptibil pentru Dan Bittman, e perceptibil pentru mult mai mulţi oameni. Venind dintr-o zonă total ruptă de cea a Ministerului Finanţelor, poate să încerce acest lucru. Sper să fie o încercare reuşită", a declarat, miercuri, în Parlament, Vlădescu.

Ministrul Finanţelor a mai spus că Dan Bittman şi Andrei Gheorghe, pe care l-a cooptat săptămâna trecută drept conducătorul Departamentului de Comunicare al Ministerului, sunt doi oameni pe care îi apreciază pentru ceea ce au făcut în meseria lor. "În cazul lui Gheorghe, transformarea de la realizatorul dur, violent, la noul realizator care încearscă să dea un mesaj de încredere. Dincolo de admiraţia mea pentru ceea ce au realizat, de încrederea în inteligenţa şi capacităţile lor, nu există nimic. Decât încrederea că îşi vor putea face treaba aşa cum sperăm împreună".

În vârstă de 48 de ani, Bittman este liderul trupei Holograf din 1985. Din noiembrie 2004 este gazda emisiunii Dănutz S.R.L., de pe postul de televiziune TVR 1.

Dan Bittman nu se află la primul contact cu lumea politică. În 2008, a candidat la Primăria Sectorului 1, din partea Partidului Ecologist Român.