Rămas fără un administrator încă din aprilie 2014, Parcul Natural Cefa, care cuprinde patru arii protejate - ROSCI0025 Cefa, ROSPA0097 Pescăria Cefa - Pădurea Rădvani, ROSCI0387 Salonta şi rezervaţia naturală 2.194 Colonia de păsări de la Pădurea Rădvani - îşi caută custode.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că deschiderea unei sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare a acestei arii. Entităţile, instituţii publice sau organizaţii nonguvernamentale, dornice să preia custodia parcului pot să-şi depună dosarele la Minister până cel târziu pe 15 decembrie.

"Dosarele vor fi întocmite în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 1052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate", se arată într-un comunicat transmis joi de APM Bihor.

În luna aprilie a acestui an, BIHOREANUL a arătat că Parcul Natural Cefa, un adevărat paradis acvatic, în care vieţuiesc cel puţin 187 de specii de păsări iubitoare de apă, este pe cât de reputat, pe atât de neglijat de autorităţi. Cea de-a doua arie protejată, ca suprafaţă, a Bihorului nu are un administrator care să se asigure că zona îşi păstrează caracteristicile şi rămâne un loc de popas pentru zburătoare în drumul acestora spre vestul Europei, după ce Romsilva, fostul administrator, a renunţat la contract.