Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a reacționat în cazul judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, cea căreia i s-a desemnat dosarul privind accidentul din 2 Mai și care a scandalizat o țară întreagă întrebând dacă este în sală unul dintre tinerii morți în impactul provocat de tânărul Vlad Pascu, care se urcase drogat la volan.

Așa cum BIHOREANUL a scris, judecătoarea originară din orașul Beiuș a dovedit, la primul termen de judecată, că nu s-a documentat deloc despre dosarul pe care îl are în față. Ea nu doar că a menționat la apel numele lui Sebastian Olariu, unul dintre studenții morți, dar habar nu a avut că în accident au murit două persoane, informație pe care a aflat-o de la cineva prezent în sală.

„Efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai este în sală. Şi mă bucur că CSM și Inspecţia Judiciară s-au sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus despre magistrată că este „o pată neagră” pentru justiția din România.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Ancuța Ioana Popoviciu este cercetată de Inspecția Judiciară, care s-a sesizat din oficiu pentru că judecătoarea nu a studiat dosarul anterior ședinței de judecată și pentru comportamentul avut în sala de judecată, după ce părinții victimelor din accident au reclamat atitudinea sfidătoare a judecătoarei, care mesteca gumă în timp ce demonstra că nu știe nimic din dosar, cerând buletinul studentului mort în accident.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!