Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, e convins că într-o ţară cu potenţialul agricol pe care-l are România e o anomalie să rabzi de foame. Totuşi, Tabără susţine într-un interviu acordat agenţiei de presă Mediafax că în orice sat crâşma e plină de dimineaţa până seara, în timp ce nimeni nu vrea să sape o grădină pentru 100 de lei pe zi.

"Orice om din România, la potenţialul pe care îl are, nu trebuie să rabde de foame. Este o anomalie să rabzi de foame, şi iar revin la chestiune că mai zilele trecute, înainte ca preşedintele să iasă public, discutam cu un prieten de-al meu, trecând printr-o comună în care de dimineaţă de la opt şi până seara la zece crâşma e plină. Deci, crâşma e plină. Dacă te duci la Ianova dau acum un exemplu locul unde stă mama şi unde merg şi eu de vreo 40 de ani, să cauţi pe cineva să sape în grădină pentru o sută de lei pe zi plus masă, plus mâncare, nu găseşti. Dar la birt e prezentă lumea", a spus Valeriu Tabără în interviu.

Ministrul a mai spus că este de acord cu preşedintele Traian Băsescu, care a spus că în România se lucrează puţin. "Gândiţi-vă că începem săptămâna de lucru luni la amiază şi o terminăm poate joi la amiază, nu vineri la amiază", a afirmat Tabără.