Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost rănit într-un accident rutier pe DN 21, la ieşire din Slobozia. Irimescu se deplasa într-o vizită oficială alături de omologul său din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, în judeţul Ialomiţa, când maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, primele cercetări ale poliţiştilor indică faptul că şoferul unui autoturism a oprit pe partea dreaptă a şoselei - se pare - pentru a face loc coloanei oficiale în care se afla ministrul Agriculturii, moment în care conducătorul auto al maşinii în care se afla Achim Irimescu a acroşat maşina oprită pe partea dreaptă.

Atât cei doi miniştri, cât şi translatoarea acestora au fost răniţi şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, pentru investigaţii, urmând să se facă analize la computer-tomograf.

"Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost vătămate corporal şi se află la acest moment la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Toate cele trei persoane sunt conştiente, au fost rănite uşor. Au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. Urmează să stabilim datele exacte ale producerii accidentului. Confirmăm însă că era vorba despre o coloană oficială ce se afla în deplasare, mai exact o delegaţie oficială", a declarat, agenţiei de ştiri, Andreea Loghin, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

De altfel, starea de sănătate a celor 3 răniţi a fost confirmată şi de Misterul Sănătăţii.

"Starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conştienţi. Miniştrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viaţa lor nu este pusă în pericol. Translatorul delegaţiei a suferit un traumatism de stern uşor, de asemenea este în afara oricărui pericol", arată o informare de presă a Ministerului.