Cu sudul ţării sub cod roşu şi zeci de localităţi măturate de ape, politicienii nu se dezmint.

Gandul.info scrie că liderii PSD văd avantajele viiturii. Nu cele ale oamenilor, cât cele ale prezidenţiabilului Victor Ponta. Premierul a punctat faptul că "Dumnezeu a aranjat lucrurile mai bine" şi că şi-a lansat candidatura chiar între oameni. În acelaşi ton, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a găsit şi el o parte bună: apa aduce noroc.

"Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului şi PSD", a spus Costoiu, la Consiliul Naţional al PSD, desfăşurat marţi la Sala Polivalentă din Craiova.

Liviu Dragnea nu s-a lăsat mai prejos. "Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii", a spus vicepremierul.

Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie, eveniment la care a întârziat aproximativ jumătate de oră din cauza inundaţiilor. Premierul a participat anterior la comandamentul de urgenţă, mergând şi în anumite localităţi afectate de viitură, la Novaci, la Bengeşti şi Polovragi.