Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, că uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi a fost "o greşeală imensă şi gravă". 

"Aceasta este o greşeală îngrozitoare. Aceasta este o tragedie îngrozitoare. Transmitem condoleanţe familiei. Le simţim durere", a declarat al-Jubeir. "Din nefericire, a fost comisă o greşeală imensă şi gravă şi vă asigur că cei răspunzători vor plăti pentru asta", a mai spus şeful diplomaţiei saudite.

El a spus că nu ştie cum a fost ucis jurnalistul, în timp ce se afla în consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, şi nici unde se află corpul acestuia. În schimb, a promis că va colabora cu autorităţile turce pentru găsirea cadavrului. 

Adel al-Jubeir a apreciat, totodată, că relaţia între Riad şi Wasington ”va depăşi” acest caz.

După dispariţia, la 2 octombrie, a lui Jamal Khashoggi, Arabia Saudită a recunoscut, vineri, că jurnalistul, un critic al puterii saudite, exilat în Statele Unite, a fost ucis înăuntrul consulatului regatului la istanbul, în urma ”unei cerţi” şi ”unei încăierări cu lovituri de pumni”, însă fără să dezvăluie unde este corpul acestuia. De asemenea, Riadul a negat că prinţul moştenitor sau regele ar fi implicaţi.

Oficiali turci au prezentat altă versiune, potrivit căreia Khashoggi a fost torturat şi asasinat de o echipă de 15 agenţi saudiţi, veniţi special în acest scop de la Riad. Potrivit presei turce, corpul jurnalistului ar fi fost dezmembrat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că ţara sa va spune în curând întregul adevăr.