Unul din cei mai importanţi oameni politici, ministrul de Interne, Traian Igaş, şi-a terminat studiile liceale la vârsta de 24 de ani. Tot atunci şi-a dat şi Bacalaureatul. Surprinzătoarea dezvăluire a fost făcută în cadrul emisiunii Ediţie Specială de la Realitatea TV.

Dacă cu liceul s-a mişcat mai greu, atunci cu facultăţile, Igaş s-a descurcat mult mai bine: a făcut trei: Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Colegiul National de Apărare, Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, Facultatea de Ştiinţe Economice, Managementul şi Finanţarea în Administraţia Publică şi Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, Facultatea de Drept.

Faptul că nu avea liceul terminat (a făcut-o doar în 1992) nu l-a împiedicat pe Igaş să fie administrator la "Tineretul Liber Arădean". Ulterior a fost director tehnic sau administrator la două firme, consilier local în Pecica, judeţul Arad, consilier judeţean - Arad.

Igaş nu a menţionat deloc în CV-ul său vreo informaţie despre liceul absolvit sau despre anii în care şi-a terminat facultăţile.

"Am aflat că a terminat Facultatea de Drept în 2007, la IDD, în timp ce era deputat, obţinând o medie generală între 7,50 şi 8,00, beneficiind şi probabil de faptul că rectorul Universităţii Goldiş din Arad era fruntaş PDL. Nu are nicio experienţă juridică, nici măcar la firma sa de tâmplărie. Pentru că meseria sa este de tâmplar. Liceul l-a absolvit cu dificultate, la distanţă şi că ar fi avut probleme şi în şcoala generală", a declarat senatorul PSD Valer Marian la Realitatea TV.

Ministrul Traian Igaş nu a dorit să comenteze informaţiile legate de studiile sale. El a spus că vrea să fie judecat pentru acţiunile sale ca ministru şi politician.