"Măsurile pe care noi şi partenerii noştri le-am luat sunt măsurile corecte. Hai să ne uităm ce fac celelalte partide. În loc să vină cu soluţii, cu idei, ele critică. Critică pentru că ştiu că măsurile noastre sunt corecte şi că ele vor face ca în 2012 să câştigăm alegerile, iar de asta le e teamă", a spus Traian Igaş, adresându-se delegaţilor prezenţi vineri la reuniunea Consiliului de Coordonare al PDL Bihor pentru a alege o nouă conducere a organizaţiei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a admis că şi PDL a făcut greşeli, dar aceste greşeli sunt "minore" şi nu afectează populaţia, ci doar popularitatea partidului. "Trebuie să spun că şi noi am făcut greşeli, dar greşeli minore, nu greşeli care s-au întors împotriva cetăţenilor, ci împotriva partidului", a spus el.

Igaş a afirmat că în comparaţie cu PDL, atât PSD cât şi PNL, când au fost la guvernare, au făcut greşeli mult mai mari: "Dar ce greşeli au făcut ceilalţi? PSD a vândut ţara pe bani puţini. Colegii liberali, atunci când trebuiau să aibă grijă de banul public, n-au făcut decât să-i risipească pe pomeni electorale".

Ministrul a mai afirmat că măsurile impuse de PDL în guvernarea ţării sunt măsuri de dreapta autentice şi că PDL a fost mereu un partid de dreapta care nu s-a coalizat niciodată cu partide de stânga. "Deciziile PDL sunt decizii corecte, sunt decizii şi măsuri de dreapta. Noi suntem oameni de dreapta care niciodată nu ne-am dus cu partide de stânga", a zis Igaş, în pofida parteneriatului de anul trecut cu PSD şi PC.

Circa 700 de delegaţi PDL din judeţul Bihor s-au adunat, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea pentru a-şi alege noua conducere, la eveniment participând Vasile Blaga şi Traian Igaş.

Funcţia de lider al PDL Bihor este disputată de deputatul Ştefan Seremi şi de Radu Pentie, adjunct la Garda de Mediu.