Ministrul bihorean Cseke Attila, care conduce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a făcut două vizite în două săptămâni consecutive în Bihor, judeţul său natal.

Pe 9 ianuarie a inspectat şantierul Sălii Polivalente din Oradea, în timp ce pe 16 ianuarie a vizitat vechea moară din Valea lui Mihai, aflată în proces de reabilitare şi transformare în cămin cultural. 

Sala Polivalentă, gata în vară

La prima vizită oficială în calitate de ministru al Dezvoltării, Cseke Attila s-a dus, sâmbătă, 9 ianuarie, pe şantierul Sălii Polivalente din Oradea, alături de primarul municipiului, Florin Birta. Ulterior, Cseke a transmis că sala va fi gata la sfârşitul verii. 

"Centrul sportiv cu o capacitate de 5.000 de locuri va găzdui, printre altele, meciuri de volei, baschet sau handbal şi evenimente mari. În afară de spaţiul dedicat competiţiilor sportive şi publicului, clădirea va fi dotată cu vestiare, şi sală mass-media. Lucrările au fost finalizate în proporţie de şaptezeci la sută, iar valoarea totală a investiţiei este de 112 milioane de lei. Sala de sport va fi finalizată şi predată la sfârşitul verii", a precizat ministrul Dezvoltării, după vizita în teren.

Amintim că lucrarea este co-finanţată de Compania Naţională de Investiţii, cu fonduri dintr-un program al MDLPA, şi Primăria Oradea.  

Moara veche, centru cultural

Sâmbătă, 16 ianuarie, Cseke Attila s-a dus în Valea lui Mihai, la fosta moară "Gizella", care se află în proces de reabilitare şi transformare în centru cultural, din fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării. Moara a fost ridicată pe vremuri de familia poetei americane Louise Glűck, laureata din acest an a premiului Nobil pentru Literatură. 

"Lucrările aşezământului cultural din oraşul Valea lui Mihai avansează. Vechea moară va fi reconstruită. Finanţarea necesară, în valoare de 4,7 milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Va fi creat un nou cămin cultural cu 206 de locuri, vestiare pentru artişti, garderobă pentru public, casă de bilete, spaţiu expoziţional, un atelier de creaţie şi o bibliotecă", a transmis ministrul după vizita de sâmbătă.