Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a făcut declaraţii legate de cazul tinerei Alexandra Burtă, şefa de promoţie de la Liceul Unirea din Ştei, care se află între cei 108 elevi eliminaţi de la Bacalaureat, acuzaţi că au vrut să fraudeze examenul.

„Din păcate fiind caz special, și eu am fost impresionat. Fiind caz special, și o să vă mai dau exemple, am cerut corpului de control analiza. Din păcate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat în examen cu colegii din stânga și din dreapta. Din păcate da, a fost reverificat acest caz punctual”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii Fabrica, la Realitatea Tv.

Practic, fata a fost eliminată pentru că a fost "sursă" şi alţii au copiat de pe ciorna ei. Drama ei a ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a unui memoriu depus de părinţi.

"Sperăm să se reanalizeze înregistrările şi să fie eliminaţi cei care au copiat, nu cei de la care se spune că au copiat. Este o problemă socială în oraşul Ştei faptul că 40% dintre absolvenţii de liceu nu mai pot urma o facultate şi nu-şi pot face un viitor. Am şi avut ieri seară o întâlnire pe tema asta cu primarul oraşului, cu viceprimarul şi cu membrii comisiei de învăţământ a Consiliului Local", a declarat vineri BIHOREANULUI şi Voicu Burtă, tatăl fetei. 

Alexandra Burtă a terminat liceul ca şefă de promoţie, perioadă în care s-a pregătit intens atât pentru examenele de la Bacalaureat, cât şi pentru admiterea la Facultatea de Medicină din Timişoara. Tânăra visa să intre la specializarea Farmacie, la fără taxă. „Am învăţat la şcoală şi am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregătit cu profesori la fel cum m-am pregătit şi pentru admitere. Evident că pentru admitere m-am pregătit mult mai mult, este mult mai importantă pentru mine, dar Bac-ul am vrut să-l iau cu o notă mare. Acum nu-mi pot face un viitor”, a spus ea.

Citiţi pe această temă şi articolul "Părinţii celor 108 tineri eliminaţi la Bacalaureatul din Ştei cer reverificarea înregistrărilor şi reluarea examenului"