În urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate, conform cărora "copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă", ministrul transporturilor, Ioan Rus, şi-a dat demisia din funcţie.

Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta chiar pe pagina sa de Facebook.

"Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!", a anunţat premierul.

Declaraţiile ministrului au stârnit revoltă generală, mai ales în rândul internauţilor, care i-au cerut demisia şi chiar au propus mitinguri pentru demiterea sa.

Rus a făcut aceste declaraţii la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro.

"România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate", a declarat Ioan Rus.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, într-un comunicat transmis joi, Rus şi-a cerut scuze "dacă prin formularea aleasă" a jignit pe cineva, susţinând că intenţia sa era să semnaleze o situaţie gravă.