După trei ani de şantier, Palatul de Justiţie va fi inaugurat vineri, de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi de preşedintele Consilierului Superior al Magistraturii, Mircea Aron.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Oradea, evenimentul va începe la ora 10.

Prună şi Aron vor tăia panglica de la intrarea în palatul situat în Parcul Traian nr. 12, alături de un reprezentant al Băncii Mondiale şi de preşedintele Curţii de Apel Oradea, judecătorul Andrei Rus.

"La aceeaşi dată, va avea loc, de asemenea, dezbaterea Raportului de activitate aferent anului 2015 al Curţii de Apel Oradea", arată comunicatul, precizând că la eveniment vor mai fi prezenţi şi alţi reprezentanţi din cadrul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, preşedinţi ai curţilor de apel din ţară, precum şi preşedintele Curţii de Apel din Debrecen - Ungaria.

După cum BIHOREANUL a mai scris, palatul de justiţie a fost construit în 1898 şi a fost inclus pe lista monumentelor istorice protejate. Somptuoasa clădire a intrat în reparaţii capitale în 2012, în baza unui proiect gândit cu mulţi ani înainte de Ministerul Justiţiei şi finanţat printr-un credit de 26,5 milioane euro acordat României de Banca Mondială. Lucrarea a fost câştigată la licitaţie de o asociere de firme - Selina (lider de proiect) şi Vahostav SK Zilina (Slovacia).

Citiţi mai multe despre reabilitare şi vedeţi imagini inedite din interiorul palatului proaspăt renovat în articolul Justiţie High Tech: După investiţii de 26 milioane euro, Palatul de Justiţie a devenit o bijuterie (FOTO)