Declaraţia a fost făcută de ministrul Mihai Şeitan într-o discuţie cu economistul Liviu Voinea, în prezenţa jurnaliştilor, la o dezbatere organizată, luni, de Blocul Naţional Sindical cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din muncă". "Dacă nu am fi aplicat aceste măsuri, salariile anul viitor ar fi fost posibil să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult", i-a spus Şeitan lui Voinea.

Ulterior, ministrul a declarat că dacă Guvernul nu ar fi luat măsurile anti-criză în acest an, în 2011 ar fi fost posibilă o reducere de chiar şi 70% a salariilor.

"Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatele scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul", a declarat Şeitan.

Duminică, la finalul şedinţei în care Guvernul a adoptat proiectele de legi care prevăd reducerea salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale din sectorul bugetar, premierul Emil Boc a arătat că proiectele de legi vor intra în vigoare odată cu avizul Parlamentului şi publicarea în Monitorul Oficial. Premierul a declarat că reducerea salariilor şi a pensiilor va fi valabilă doar până la sfârşitul anului 2010, măsura fiind una temporară.