Aşa cum promisese marţi, ministrul Muncii Ioan Botiş şi-a depus miercuri dimineaţa demisia din funcţia pe care o deţine în Guvernul Boc. Botiş a fost chemat miercuri dimineaţa la Guvern unde a avut o discuţie cu premierul, care i-a sugerat să renunţe la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect pe bani europeni.

"Am făcut ceea ce am declarat de ieri şi anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor", a declarat, pentru agenţia Mediafax, Botiş.

Ioan Botiş este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Ioan Botiş, a declarat, marţi, că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia EuroActiv din Bistriţa Năsăud şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.