Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat sâmbătă noi majorări de salarii pentru bugetari începând chiar din luna august.

Budăi a declarat pentru Antena3 că măsura va fi luată în baza Legii cadru 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

"Este vorba despre a respecta o lege, cum este Legea salarizării în sistemul public. Nu a fost atacată la Curtea Constituţională, ci a fost suspendată aplicarea ei în mod iresponsabil de către doi prim-miniştrii de dreapta care nu au avut niciun moment grija veniturilor populaţiei din România. Noi acum nu facem altceva decât să aplicăm, pe cât posibil, Legea 153. Aşa cum aţi prezentat, ne dorim să se aplice chiar din luna august şi să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea-cadru pentru anul 2022 (n.r. şi cel din luna decembrie 2021)", a declarat Budăi în direct pentru postul de televiziune  Antena3.

Ministrul Muncii a mai spus că angajaţii Ministerului Transporturilor, Ministerului Muncii şi cei ai Institutului Naţional de Statistică vor beneficia de o creştere de 15% având în vedere complexitatea muncii prestate.

"S-a făcut analiza tuturor bugetelor şi s-a discutat cu toţi ordonatorii, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin Legea Bugetului pe fiecare ordonator principal de credite", a spus Budăi.

Acesta nu a precizat însă cum va fi posibilă creșterea salariilor în aceeași anvelopă bugetară în condițiile în care ministerele nu și-au propus reduceri de personal.

De altfel, proiectul unei ordonanţa de urgenţă privind "modificarea şi completarea unor acte normative" care implică majorările salariale la care a făcut referire Marius Budăi a şi fost postat vineri pe portalul Ministerului Muncii la rubrica "Transparenţă decizională".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!