La scurt timp după ce a fost anunţat ca ministru al Sănătăţii, Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniştrilor, după ce în spaţiul public au apărut o serie de fotografii cu acesta din perioada în care era model.

”În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)”, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

După anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, lista noului Guvern, format din 21 de membri, la Ministerul Sănătăţii fiind propus Andrei Baciu, specialist în chirurgie cardiacă şi toracică. Baciu are 29 de ani şi este preşedintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor. El a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, a fost medic rezident la Secţia de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni, din ianuarie până în martie 2012, iar din aprilie 2012 până în mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franţa.

Noua propunere a lui Cioloş pentru acest minister este Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Citeşte şi articolul "Dacian Cioloş şi-a prezentat lista noilor miniştri"