Judecătorii Curţii de Apel Oradea au admis cererea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, de a suspenda Ordinul ministrului Educaţiei în urma căruia prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a rămas fără dreptul de a conduce doctorate.

"Admite cererea formulată de reclamantul Bodog Florian Dorel, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 5567/18.10.2016, emis de pârât, până la pronunţarea instanţei de fond", se arată în hotărârea publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Astfel, până când se judecă procesul de anulare a aceluiaşi ordin, deschis de Bodog tot la Curtea de Apel Oradea, PSD-istul îşi primeşte din nou dreptul de a coordona doctoranzi. Procesul privind anularea ordinului nu are încă stabilit un prim termen de judecată.

Hotărârea pronunţată luni de judecători nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare. Totuşi, ea este executorie, astfel că Bodog trebuie să-şi reprimească dreptul de a coordona doctoranzi.

Contactat de BIHOREANUL, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a spus marți că nu se poate pronunţa vizavi de efectele sentinţei până când Universităţii nu îi este comunicat documentul oficial al Curţii de Apel Oradea.

Prodecan şi profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, Bodog a rămas fără dreptul de a coordona doctorate în 18 octombrie, după ce ministrul Educaţiei de la acea vreme, Mircea Dumitru, i-a retras acest drept şi titlul de abilitat printr-un ordin.

Decizia ministrului s-a bazat pe o hotărâre a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare, care arăta că Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine titlul de abilitat, şi anume nu a semnat ca autor principal minim 6 articole ISI. Această dezvăluire a fost făcută de BIHOREANUL, care anul trecut a publicat o serie de articole care demonstrează că Florian Bodog şi-a obţinut ilegal titlul de abilitat, dar şi pe cel de profesor, fără a îndeplini criteriile minime obligatorii prevăzute de lege.