În perioada 14-16 decembrie 2012, Hotelul Ceres din Băile 1 Mai găzduieşte cea de a XXVII-a ediţie a adunării generale a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Medinicişti din România (FASMR) un eveniment naţional organizat de Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), în parteneriat cu Centrul de Cercetare în Medicină de Înaltă Performanţă şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea (FMF).

Ministrul şi studenţii

Adunarea generală a FASMR îşi deschide lucrările sâmbătă dimineaţa, de la ora 9, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Raed Arafat. "Domnul ministru a confirmat participarea şi va lua contact cu problemele studenţilor medicinişti din întreaga ţară", a declarat joi, într-o conferinţă de presă organizată de ASMO proaspătul senator Florian Bodog, decan al FMF.

"Peste 200 de studenţi din întreaga ţară vor participa, timp de două zile, la sesiuni de comunicare şi mese rotunde în cadrul cărora se vor dezbatate, discuta şi analiza proiectele naţionale, pe care le coordonează fiecare centru local", a spus Horaţiu Burtă, preşedintele ASMO.

Potrivit acestuia, în cele două zile de discuţii vor fi prezentate strategii şi planuri de dezvoltare operaţională, atât pentru anul universitar în curs, cât şi pentru următorul an universitar 2013-2014. Adunarea generală a FASMR e, totodată, şi un prilej pentru "promovarea şi apărarea intereselor profesionale, sociale şi culturale ale studenţilor în medicină, facilitarea accesului studenţilor în medicină la informaţii de interes general şi profesional, promovarea educaţiei medicale, apărarea drepturilor intelectuale ale studenţilor în medicină, dar şi facilitatea comunicării între studenţii în medicină şi mediul academic universitar".

Duminică, în ultima zi a adunării generale, reprezentanţii asociaţiilor studenţior medicinişti din întreaga ţară vor alege noua conducere a FASMR.