Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, pe holurile Parlamentului fără mască, deşi purtarea acesteia este obligatorie. Ministrul a rămas fără mască inclusiv când doi colegi de-ai săi s-au apropiat şi au intrat în discuţii cu el.

Imaginile au fost surprinse de Ştirile Pro TV, fiind preluate de mai multe site-uri de ştiri. 

După apariţia fotografiilor, expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheş - fost consilier onorific al ministrului Voiculescu, care însă şi-a dat demisia arătând că experienţa sa a fost una "amară" în această postură - l-a criticat pe Vlad Voiculescu. "Sunt profund şocat! este inadmisibil ca ministrul sănătăţii să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secţiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricţii majore (unele exagerate - vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)! nu am cuvinte ...", a arătat acesta, potrivit HotNews.ro.

(foto: StirileProTv.ro)

Luni după amiaza, ministrul Sănătăţii a făcut precizări pe Facebook, susţinând că era singur în încăpere, deşi din imagini se vede cum Voiculescu a socializat cu două persoane.

"Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliştii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferinţă video, mi-am dat jos masca pentru intervenţie, pentru a mă face mai bine înţeles şi pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar şi pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greşeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puţin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenţia şi mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate", a scris Vlad Voiculescu. 

Conform Ştirilor Pro TV, Voiculescu a fost surprins aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi s-a salutat cu doi colegi.