Profesoara de limba română din Oradea Mirela Tanc a fost felicitată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru nominalizarea ei în Top 50 Global Teacher Prize 2021.

Oficialul s-a arătat încântat de rezultat, spunând că profesoara Şcolii Gimnaziale Oltea Doamna "dovedeşte că este un campion al schimbării şi al implicării în educaţie, inspirând elevii şi comunităţile de educatori".

"Ne onorează recunoaşterea internaţională a metodelor sale de predare, Mirela Tanc fiind selectată din peste 8.000 de nominalizări şi aplicaţii din 121 de ţări. Doamna profesoară este un model pentru toate cadrele didactice prin implicare, devotament şi prin capacitatea sa de a face şcoala un spaţiu atractiv, apropiat de nevoile elevilor pe care îşi doreşte să îi pregătească pentru viaţă. Doamna profesoară ţinteşte să îi sprijine pe elevii săi în formarea lor ca adulţi responsabili, creativi, capabili să găsească soluţii şi să schimbe în bine societatea. O felicităm pentru modul în care a reuşit să integreze cu uşurinţă tehnologia în predarea on-line, pentru că este un profesor inovator care se redescoperă şi se reinventează continuu!", se arată în mesajul transmis de Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că recunoaşterea internaţională a eforturilor depuse de Mirela Tanc "arată că profesorii români sunt resurse extraordinare care pot inspira elevii şi colegii să se autodepăşească".

"Este o cinste, o mândrie pentru întregul învăţământ românesc faptul că un profesor de limba şi literatura română este considerat unul dintre cei mai buni 50 de profesori din lume! Astfel de competiţii ajută la recâştigarea respectului profesorului şi recunoaşterea rolului său formator în societate", a mai transmis oficialul.

Considerată un "Oscar al Educaţiei", competiţia în care Mirela Tanc este finalistă are un premiu de un milion de dolari.