Prefectura Bihor a anunţat joi că ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, va fi prezent vineri în judeţul Bihor, într-o vizită de lucru. "Domnia sa va fi primit de prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, împreună cu care va participa la toate întâlnirile programate", se arată în comunicatul Prefecturii.

Vineri, de la ora 9, Igaş se va întâlni la Prefectură cu toţi şefii de structuri ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, urmând ca de la ora 13 ministrul să participe la dezbateri cu inspectorii-şefi din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din ţară.

Aceştia, la rândul lor, se află la Oradea, participând la o sesiune de pregătire continuă. Lucrările sesiunii au debutat joi, la sediul ISU Crişana, în prezenţa subsecretarului de stat dr. Raed Arafat, dar şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marcel Sorin Lucaciu.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, la deschiderea lucrărilor, Raed Arafat a menţionat faptul că Bihorul "a jucat o parte specială în istoria evoluţiei SMURD-ului, fiind primul judeţ care a preluat modelul şi l-a aplicat cu succes, ajungând azi la un nivel ridicat de dezvoltare".