Prezent duminică în Bihor, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a afirmat că în această perioadă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) verifică şi actualizează proiectul tehnic al tronsonului Suplacu de Barcău - Borş al Autostrăzii Transilvania, urmând ca acesta să fie scos din nou la licitaţie.

După cum se ştie, CNAIR a reziliat, la mijlocul lunii noiembrie, contractul încheiat cu asocierea Corsan - Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution  SRL & SC Via Design SRL din cauza întârzierilor constatate.

"Am fost siliţi să anulăm acel contract. Dânşii au lăsat un proiect tehnic care nu este de calitate. Acum, CNAIR ia acel proiect la mână şi analizează ce este corect acolo şi ce lipseşte. Nu putem să-l scoatem la licitaţie până nu e impecabil", a declarat Sorin Buşe.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că îşi propune să împartă tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, întins pe circa 60 kilometri, în două părţi, a căror realizare să o scoată la licitaţie cât mai curând. "A fost o greşeală să scoatem la licitaţie un tronson atât de mare, de 60 de kilometri. Din cauza asta şi descalificăm constructorii români, care nu au puterea să susţină un astfel de proiect. Acum vom licita acolo în două tronoane, care nu sunt egale. Va fi unul de 26 kilometri, unde lucrarea e la 55-60%, şi teoretic ar putea fi finalizată în circa opt luni. La celălalt tronson, dinspre graniţă, lucrările sunt la 15%", a afirmat Sorin Buşe.

Deşi nu a dat asigurări, ministrul Transporturilor a spus că speră ca CNAIR să scoată la licitaţie realizarea celor două tronsoane aferente judeţului Bihor "încă în timpul mandatului meu".

Citeşte şi: E oficial: Compania de Drumuri a reziliat contractul pentru Autostrada Transilvania în Bihor