Coincidență sau nu, în apropierea campaniei pentru alegerile europarlamentare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut, marți, noi promisiuni referitoare la calea ferată de mare viteză care ar urma să lege Oradea de Cluj. Cuc susține că în acest an va fi lansată proiectarea şi execuţia.

“Noi avem deja un studiu de fezabilitate pe care l-am făcut deja pe tronsonul Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, o să lansăm proiectarea şi execuţia anul acesta. Vorbim de modernizarea tronsonului de cale ferată cu sporirea vitezei. Aşa cum ştiţi, după modernizare va ajunge la 160 km/h pentru transport de călători. Este un proiect la care suntem atenţi, implicit şi conexiunea rutieră (cu Ungaria, n.r.). Spunem că în perioada următoare cu siguranţă vom merge să vedem cum lucrează constructorul şi pe acea bucată care va face conexiunea cu autostrada care va veni din România, pe Suplacul de Barcău-Borş”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a arătat că prelungirea către Bucureşti a acestei căi ferate rapide probabil se face prin conexiunea cu coridorul IV, care este în lucru.

Mai multe detalii, pe www.romania24.ro.