Minivacanţa de 1 Mai a scos oamenii din case. Turiştii au luat cu asalt ştrandurile din împrejurimi, iar în jurul prânzului Aquaparkul Oradea îşi atinsese deja capacitatea.

"Este coadă, într-adevăr. S-a atins capacitatea maximă, de 600 de locuri în interior, e full ocupat şi nu mai putem să lăsăm turiştii să intre. Acum este funcţională doar partea de interior. Dacă vremea ne-ar fi permis, am fi deschis şi partea de exterior, însă deocamdată nu vrea nimeni afară", a declarat pentru BIHOREANUL Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public, precizând că aquaparkul orădean a fost luat cu asalt de turişti din toată ţara.

Practic, oamenii sunt lăsaţi să intre în complex doar pe măsură ce se eliberează alte locuri, dat fiind că sistemul nu mai permite eliberarea de bilete. "Sunt, uneori, şi oameni nemulţumiţi, dar înţeleg când le spunem că efectiv nu putem să îi lăsăm să intre. Sistemul este automatizat", a mai spus Alexandru.

Deşi în curtea exterioară a aquaparkului şezlongurile sunt într-adevăr stivuite, în schimb toboganele sunt funcţionale, iar câteva zeci de curajoşi înfruntă temperatura nu foarte mare de afară şi se dau pe ele.

La orele prânzului, zeci de persoane stăteau la coadă pentru a intra în complexul orădean. În unele momente rândul a depăşit 100 de persoane. Majoritatea maşinilor din parcare erau cu numere din alte judeţe, preponderent din Cluj, Timiş, Arad şi Sălaj.

De asemenea, piscinele şi ştrandurile din staţiunea Băile Felix şi Băile 1 Mai sunt pline de oameni.

Pe de altă parte, orădenii au ieşit "la iarbă verde" şi pe malurile Crişului, inclusiv la Silvaş.

Vezi AICI cum era coada la Aquapark în jurul orei 10!