Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, şi-a dat acceptul în ceea ce priveşte depunerea documentaţiei necesare obţinerii vizei de Statele Unite pentru minora K. A., aflată în sistemul de protecţie din Bihor, astfel încât aceasta să poată studia la Willow Bend Academy din Texas.

Adolescenta în vârstă de 17 ani este cea care, anul trecut, a fost dusă ilegal de fundaţia care o are în îngrijire, Emanuel Speranţa României, tot în Statele Unite, lucru care a provocat un adevărat scandal şi a dus la cercetarea disciplinară a şefului DGASPC Bihor, Călin Puia.

Conform legii, pentru această plecare, minora avea nevoie de avizul tutorelui ei legal, în cazul acesta, preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, aviz care nu fusese emis la momentul plecării.

După ce Consiliul Judeţean s-a sesizat, minora a fost readusă în ţară şi a fost declanșată, în urma unei plângeri penale făcute tot de CJ Bihor, o anchetă a DIICOT care până la urmă a fost încheiată prin clasare.

De data aceasta, Fundaţia Emanuel Speranţa României a depus o adresă la CJ Bihor prin care solicită un acord pentru obţinerea vizei de student pentru minora KA.

"În acest sens, a fost depusă Adresa Academiei Wilow Bend prin care se certifică faptul că minora a fost acceptată de către această instituţie de învăţământ pentru anul şcolar care începe pe data de 12 noiembrie 2018 pe o perioadă de 3 ani. Totodată, se certifică faptul că a fost identificat suportul financiar necesar şcolarizării minorei, cât şi familia dispusă să o găzduiască", se arată într-un comunicat trimis luni de Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Acesta mai precizează că "datorită acestor considerente, urmărind interesele minorei şi din dorinţa de a nu îngrădi accesul acestei tinere la educaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi-a dat acceptul pentru depunerea documentaţiei necesare obţinerii vizei, dosarul urmând a fi înaintat Ambasadei SUA".

Citeşte pe aceeaşi temă şi: 

O orfană minoră din Bihor a ajuns în Statele Unite fără aprobare. Şefii Consiliului Judeţean vor "capul" directorului DGASPC

Concluziile lui Dacian Foncea în cazul minorei duse fără aprobare în America: DGASPC n-a greşit, Pásztor ar fi vrut "pedepsirea" lui Călin Puia şi Carmen Soltănel