Naţionala Under 19 a României a ratat calificarea la Campionatul European, după ce a fost învinsă, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-1, de echipa similară a Ucrainei, în ultimul meci din grupa 4 a Turului de Elită. România a încheiat jocul cu doi fotbalişti mai puţin.

România avea nevoie de o remiză pentru a obţine biletele pentru Finlanda. Fotbalistul FCSB, care evoluează încă la Botoşani, Olimpiu Moruţan, a făcut însă un gest nesăbuit, care din nefericire a costat scump echipa sa.

În minutul 77, Moruţan a reuşit să înscrie, destul de chinuit, ajuns singur cu portarul. Uitând probabil că are deja un cartonaş galben, jucătorul s-a bucurat într-un stil stupid, scoţându-şi tricoul, astfel că a încasat al doilea galben şi a fost eliminat.

Puţini credeau că Ucraina mai poate întoarce soarta calificării la 1-0, însă omul în plus s-a simţit din plin: adversarii au egalat în minutul 84, iar în minutul 90+2 a venit lovitura teribilă pentru România U19: Bondar a adus în avantaj Ucraina. Culmea, în prelungiri şi Neciu a fost eliminat.

Olimpiu Moruţan a fost devastat după ce eliminarea lui i-a costat, probabil, pe tricolorii mici calificarea la CE 2018. Mijlocaşul şi-a pus mâinile în cap şi părea teribil afectat de cele întâmplate, dar răul fusese deja făcut.

Echipa României, care în primele două meciuri a învins Serbia, scor 4-0, şi Suedia, scor 2-1, a încheiat grupa pe locul doi, cu 6 puncte. Ucraina a terminat pe prima poziţie, cu 7 puncte, pe trei s-a clasat Serbia, cu trei puncte, şi pe patru a încheiat Suedia, cu un punct. Turneul final este programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018.