Poliţia Locală Oradea face minuni, la propriu.

Săptămâna trecută agenţii au ridicat de pe strada Vasile Alecsandri două tinere surdo-mute, în vârstă de 20 şi de 22 de ani, ambele din Urziceni, judeţul Ialomiţa, venite în Oradea să strângă fonduri.

Tinerele cereau de la clienţii teraselor, pe bază de semnătură, bani pentru finanţarea Asociaţiei regionale pentru surdo-muţi, handicapaţi şi copii săraci.

Potrivit capului de tabel al listelor pe care erau îndemnaţi să semneze donatorii, dând minimum 50 lei, tinerele doreau să finanţeze "un centru internaţional şi naţional pentru copii".

În urma unor verificări, însă, poliţiştii au aflat, deloc surprinzător, că asociaţia botezată cât se poate de nefericit nici măcar nu există. Mai mult, luând tinerele surdo-mute la întrebări, au reuşit să le facă, prin minune, chiar foarte vocale!

Cele două femei au protestat că sunt luate la întrebări pe domeniul public şi s-au apărat vehement susţinând că n-au obligat pe nimeni să le dea bani.

Deloc impresionaţi, poliţiştii locali le-au ridicat din stradă, le-au dus la gară, ca să ia trenul spre casă, şi le-au lăsat, ca amintire din Oradea, două procese verbale cu amenzi în valoare de câte 500 lei pentru cerşetorie.

Şi, uite aşa, le-au tăiat din nou piuitul...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!