Mioriţa Săteanu, fondatorul şi preşedintele Uniunii Femeilor Bihor, s-a retras din funcţie, marţi, după 21 de ani de activitate, lăsându-i postul mai tinerei profesoare Ana Angela Pop.

De-a lungul celor mai bine de două decenii, Mioriţa Săteanu s-a implicat în sute de proiecte apărând drepturile femeii, familia, valorile culturale şi spirituale. Pentru munca sa, în anul 2008, ea a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Oradea.

"A venit timpul să mă retrag în primul rând pentru că am o vârstă înaintată. Un al doilea motiv este faptul că organizaţia are nevoie de o conducere nouă, de forţe proaspete", a declarat Mioriţa Săteanu, care va rămâne preşedinte onorific al ONG-ului.

Noul preşedinte al UFB este profesorul Angela Ana Pop, membru al organizaţiei încă din anul 2008. "În ea am avut cea mai mare încredere. O cunosc de 36 de ani şi ştiu că este un om implicat, cu viziune. Alături de ea am construit proiecte care ne-au adus un plus de credibilitate şi respect", a spus Mioriţa Săteanu.