Studenții Academiei Naționale de Muzică din Cluj Napoca și cei ai Departamentului de Muzică din cadrul Facultății de Arte din Oradea vor susține împreună un spectacol de colinde cu caracter umanitar.

Tinerii vor cânta pe 9 decembrie, de la ora 18, la Filarmonica de Stat din Oradea, pentru a contribui la strângerea fondurilor necesare ca soția unui profesor clujean să primească un tratament medical vital.

„Scopul concertului va fi unul caritabil, iar tinerii artiști își vor unii forțele pentru a face posibil un miracol de Crăciun. Tinerii muzicieni își doresc să sprijine familia domnului Koter Peter, cadru didactic al Academiei Naționale de Muzică din Cluj Napoca, care trece prin momente dificile. Soția domnului profesor a primit un diagnostic crunt, și anume dislocare gravă a vertebrelor, respectiv tumori intracanalare benigne cu efect compresiv local. Tratamentul este unul costisitor, 40.000 de euro, iar studenții celor două instituții, alături de oameni cu suflet mare, au speranța că vor putea contribui la strângerea fondurilor necesare acestuia”, se arată într-un comunicat al Universității din Oradea.

Intrarea la concert va fi liberă, iar spectatorii vor fi îndemnați să facă donații.

Totodată, studenții celor două instituții de învățământ vor mai concert și o seară mai târziu, pe 10 decembrie, de la ora 18, tot în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat din Oradea, când au pregătit o seară de arii, lieduri și duete.

Ei vor prezenta publicului meloman un repertoriu consacrat, atât românesc, cât și internațional, cuprinzând lucrări ale compozitorilor: V. Bellini, N. Bretan, A. Catalani, G. Donizetti, E. Doga, G. F. Haendel, F. Lehar, W. A. Mozart, M. Negrea, G. Rossini, A. L. Weber. Și la acest spectacol, intrarea este liberă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!