Mircea Gelu Budău, fostul director al Direcţiei Sanitar Veterniare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), este începând de săptămâna trecută vicepreşedinte interimar al filialei judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).

"L-am propus pe domnul Budău săptămâna trecută pentru a fi vicepreşedinte interimar. Dânsul a semnat adeziunea la UNPR Bihor cu două zile înainte de conferinţa judeţeană (din 12 noiembrie) şi nu ar fi fost corect faţă de restul să candideze atunci", a declarat marţi Gheorghe Pintea, preşedintele filialei judeţene a UNPR, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai precizat că fostul şef al DSVSA "se va ocupa de organizare în Biroul Politic Judeţean".

Întrebat dacă va aduce cu el oameni din PDL, fostul său partid, la UNPR, aşa cum afirmase la adeziune, Mircea Gelu Budău a declarat: "Fiţi siguri că vom mai aduce la noi oameni la vedere, să spun aşa, din PDL", a declarat acesta.

Budău şi-a exprimat speranţa că în maxim şase luni cei aproximativ 1800 de membri ai UNPR la nivelul judeţului se vor dubla.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gheorghe Pintea, fost preşedinte al PNG Bihor, a declarat că a propus Biroului Politic Judeţean al UNPR să dizolve conducerile interimare din cinci comune bihorene. "Reprezentanţii comunelor Brusturi, Spinuş, Sârbi, Lazuri de Beiuş şi Abram nu au participat la conferinţa judeţeană. Am propus să fie înlocuiţi cu alţii, deoarece nu putem porni la drum cu neseriozitate", a spus Pintea.