Arestat pe 29 octombrie pentru 29 de zile sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, Adrian Dume a fost suspendat, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, din funcţia de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor.

Suspendarea este valabilă "până la încetarea situaţiei de arest preventiv", potrivit Dispoziţiei nr. 644 a preşedintelui CJ Bihor. În aceeaşi zi, Cornel Popa a mai semnat o dispoziţie, de data aceasta pentru delegarea unei persoane care să preia atribuţiile lui Dume la CJCPCT Bihor. Este vorba despre purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan.

"Domnul Jacan Dan Mircea, având funcţia de consilier, gradul IA la Serviciul Relaţii cu Publicul, Registratura şi ATOP, se deleagă la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, începând cu data de 11.11.2013 şi până la încetarea suspendării de drept a contractului de management nr. 9667/31.07.2013 încheiat între Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi domnul Dume Dumitru-Adrian, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice", se arată în dispoziţia dată de Popa.

Jacan va prelua aşadar atribuţiile ce îi reveneau lui Dume, dar îşi păstrează şi funcţia deţinută în cadrul Consiliului Judeţean Bihor. "Până se încheie starea de arest preventiv, instituţia trebuie să funcţioneze. Asta e tot", s-a rezumat să spună Mircea Jacan.

Citeşte mai mult despre scandalul în care este implicat Adrian Dume în articolul: Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean