După ce a preferat să renunţe la Consiliul Judeţean în contextul eşecului de a forma o alianţă pentru a ajunge la conducerea acestuia, Mircea Mălan s-a întors, de marţi, în funcţia de viceprimar al Oradiei.

Mircea Mălan a fost ales, prin vot secret, cu 15 voturi "pentru" din totalul de 24 de voturi ale consilierilor locali prezenţi la şedinţa de marţi. Este lesne de înţeles că cele 15 voturi au aparţinut colegilor săi din PNL. 

În schimb, au fost şi cinci voturi împotrivă, respectiv patru buletine de vot nule deoarece fuseseră lăsate goale.

Potrivit configuraţiei Consiliului Local, voturile împotrivă ar fi putut aparţine consilierilor PSD, iar cele nule UDMR. Surse din legislativ spun însă că, de fapt, patru dintre PSD-işti au fost cei care şi-au anulat buletinele, nefiind de acord cu demersul de alegere a unui nou viceprimar.

După ce consilierul Mihai Maci, preşedintele Comisiei de validare, a citit rezultatele votului pentru alegerea unui nou viceprimar, Mircea Mălan a fost chemat să-şi ia locul la prezidiul Consiliului Local, alături de primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta, secretarul Ionel Vila şi consilierul Daniel Negrean, preşedintele şedinţei.

Mircea Mălan a ocupat locul care i-a fost lăsat liber săptămâna trecută prin demisia lui Dacian Palladi, care a ocupat funcţia de viceprimar timp de doar 12 zile şi apoi s-a retras conform înţelegerii făcute cu colegii din PNL.