Mircea Matei, fost consilier local din partea PDL, actualmente preşedintele PMP Bihor, a declarat, miercuri, că aleşii locali au atribuit ilegal finalizarea Podului Macio (Dragoş Vodă), prin negociere directă, firmei Construcţii Bihor. Firma deţinută de Gavrilă Ghilea este cea care a început lucrarea la comanda firmei italiene Macio.

"Am citit cu stupoare despre HCL referitoare la încredinţarea directă către Construcţii Bihor a Podului Macio. A fost un vot aprobat de PNL şi PSD, iar PDL s-a abţinut. În opinia mea, această hotărâre este ilegală. Pentru că în niciun document al Primăriei această lucrare nu figura până acum, indiferent de stadiul ei de realizare, poate fi considerată o lucrare nouă, iar Primăria avea obligaţia, conform legii, să scoată această lucrare la licitaţie", spus liderul PMP Bihor.

Mircea Matei a mai afirmat că îi cere public prefectului de Bihor, Claudiu Pop, să atace HCL-ul respectiv în instanţa de Contencios administrativ. Matei a subliniat faptul că municipalitatea "nu are acte pe Podul Macio", toate documentaţiile fiind aprobate pe firma italiană.

"Sigur, este bine şi plăcut în calitate de baron local să primeşti în campanie o lucrare de 1,3 milioane de euro. Cred însă că este un preţ prea mare pentru un blat prea mic", a adăugat Matei, fără să mai adauge pentru ce a fost făcut "blatul".

Citeşte pe această temă şi: Consiliul Local a aprobat finalizarea podului Dragoş Vodă prin negociere directă cu Construcţii Bihor