Deşi prin partid se zvoneşte că secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, se vrea candidat la funcţia de preşedinte al PDL Bihor, la fel ca Traian Abrudan ori Radu Pentie junior, Matei a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că nu ştie dacă acest lucru se va şi întâmpla.

"Deocamdată nu se ştie nici când vor fi alegerile. Vom hotărî vineri dacă pe 26 noiembrie sau dacă pe 3 decembrie. Vineri se va decide şi calendarul depunerii candidaturilor", a spus Matei.

Întrebat de jurnalişti ce funcţie l-ar tenta totuşi, Matei a afirmat, în stilu-i caracteristic, că "de tentat nu mă tentează nicio funcţie" şi a evitat să facă precizări pe marginea unei eventuale candidaturi. A spus că "dacă voi candida, voi candida doar în echipă" şi s-a limitat să remarce doar că PDL Bihor are nevoie "de o primenire".

"Eu consider că există o generaţie de politicieni care a dus foarte sus partidul şi va fi greu pentru PDL să ajungă din nou acolo. Totodată, consider că acea generaţie nu poate să îl ducă mai sus decât la alegerile din 2008. Consider că se cere o primenire", a zis Matei.

În opinia lui Mircea Matei, PDL Bihor are oameni suficient de tineri, dar şi de experimentaţi, "cu vârste între 35 şi 45 de ani, care pot să asigure la nivel local un drum care să ducă spre rezultate electorale bune". "Sunt oameni care au o sumă de calităţi şi în care poţi să ai încredere", a zis el.