Alegerile pentru Consiliul Local Bunteşti, care vor avea loc în paralel cu cele europarlamentare, nasc controverse. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bihor, Mircea Matei, s-a arătat deranjat de felul în care se desfăşoară campania electorală în această comună.

"Comuna Bunteşti e cum erau pe vremuri no man's landurile unde era plin de cowboy, care toţi se împuşcau noaptea. Sunt şase partide care au depus candidaţi: cele trei mari găşti, PNL, PSD, PDL, Partidul Ecologist, Forţa Civică şi noi (n.r. Partidul Mişcarea Populară). În momentul în care cei trei mari află că altcineva şi-a depus candidaţi vin cu ameninţări la adresa candidaţilor să se retragă, de la ameninţări de impulsionare a unor instituţii să le verifice activităţile economice până la chestiuni care ţin de rude, neveste şi copii", a susţinut liderul PMP Bihor, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului.

Întrebat concret cine face aceste "ameninţări", Matei a răspuns: "Domnul Peti Alin a fost singurul care a făcut-o pe faţă şi a făcut acest gen de ameninţări la adresa celor trei candidaţi PMP". Când? "A doua zi după ce şi-au depus candidaturile a fost la ei...", a susţinut Matei.

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele PNL Bunteşti, Alin Peti, a negat vehement aceste acuzaţii. "Nici vorbă de aşa ceva. Cu doi dintre candidaţii PMP chiar sunt prieten bun. Nu am nicio treabă, e dreptul fiecăruia să candideze", a declarat Peti. Liderul PNL din Bunteşti a mai declarat că, în comună, bătălia se dă "între PDL şi restul lumii".

Jignit de afirmaţiile lui Matei, Alin Peti a declarat că are de gând să-l acţioneze în instanţă. "Pentru mine sunt foarte grave aceste acuzaţii. Am să-l acţionez în instanţă pe domnul Matei şi nu-mi trebuie bani, ci am pretenţia să-şi ceară scuze public", a mai spus Peti.