Membrii Partidului Mişcarea Populară Bihor îşi vor alege pentru prima dată conducerea, vineri, de la ora 18, în cadrul conferinţei judeţene care se va desfăşura la nou inauguratul Hotel Caro.

Surprinzător, Mircea Matei, fostul preşedinte interimar al PMP Bihor, desemnat în luna iulie a anului trecut să clădească filiala judeţeană a formaţiunii, nu şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

E adevărat, dezamăgit de rezultatele alegerilor europarlamentare, Matei, fost şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi Utilităţi Publice pe vremea când era la PDL, declara la sfârşitul lunii mai că este pregătit să renunţe la şefia PMP Bihor şi că îşi va depune mandatul la dispoziţia liderilor naţionali.

La europarlamentare, formaţiunea a obţinut un scor de 3,02% (4.936 voturi) la nivel judeţean, respectiv 5,26% în Oradea (2.316 voturi).

Întrebat de BIHOREANUL care sunt motivele pentru care a decis să nu candideze la primele alegeri interne din cadrul PMP Bihor, Matei a răspuns sec: "Treaba mea!". Apoi a continuat: "Fără niciun motiv sau supărare, pur şi simplu am decis să nu-mi depun candidatura".

În schimb, vineri seara, funcţia de preşedinte al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară va fi disputată de Marton Attila, director executiv al Radio Transilvania, respectiv Gabriela Eler, administrator al unei firme. Totodată, pentru funcţia de secretar general s-a depus o singură candidatură, cea a fostului jurnalist Daniel Meze. În cadrul conferinţei judeţene, membrii PMP Bihor îşi vor alege şi şase vicepreşedinţi.

Reprezentantul conducerii centrale a partidului la aceste alegeri va fi Gelu Vişan, secretarul general adjunct al PMP.